Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is belangrijk om bij elke interdentale ruimte de juiste maat borstel te kiezen.

Interprox

Het is belangrijk om bij elke interdentale ruimte de juiste maat borstel te kiezen. Heb je een open, toegankelijke ruimte tussen de tanden en/of kiezen? Dan is het raadzaam om een interdentaal borsteltje te gebruiken. Zo kan je op effectieve wijze de tandplaque tussen de tanden weghalen. Bij het kiezen van het voor jouw meest geschikte borsteltje moet je op het volgende letten:

 • De ruimte of afstand tussen de tanden (PHD: Passage Hole Diameter)
 • Het aantal plaatsen waar een borsteltje gebruikt moet worden
 • Het gedeelte in de mond waar de interdentale ruimte zich bevindt (voorste gedeelte van de mond: snijtanden of hoektanden en achterste gedeelte: kleinere en grotere kiezen).

Interprox heeft een breed assortiment interdentale borsteltjes in verschillende PHD maten, zodat je de meest geschikte maat kunt vinden. De PHD (Passage Hole Diameter) of maat verwijst naar de grootte van de interdentale ruimte (mm).  Als je niet weet welke PHD bij een tussenruimte hoort, dan is het raadzaam om eerst de kleinste maat te kiezen (Interprox Nano 0.6 of Interprox Plus Nano 0.6). Werkt deze maat borstel te los? Kies dan een grotere maat. Heb je meerdere interdentale ruimten, elk met een eigen grootte? Gebruik dan meerdere interdentale borsteltjes, elk met een andere PHD. De tandarts of mondhygiënist kan u helpen bij het bepalen van de afmeting van de interdentale ruimte en kan u adviseren welke borstel daar het beste bij past.

Bekijk hier het assortiment


Zo gebruik je de interdentaal borsteltje op de juiste manier:

 1. Gebruik van Interprox de maat die het beste bij de interdentale ruimten in jouw gebit past. De borstel moet losjes ingestoken kunnen worden, zodat alleen de borstelhaartjes (en niet het ijzerdraad) in contact komen met jouw tanden en tandvlees. Als het ijzerdraadje in aanraking komt met het tandvlees of snel verbuigt, wordt aangeraden een borsteltje te gebruiken met een kleinere PHD. 
 2. Beweeg het borsteltje van binnen naar buiten, zonder het te draaien.
 3. Herhaal deze beweging vanaf de binnenzijde van de tanden.
 4. Voor Interprox borsteltjes met een flexibele nek en handvat geldt, buig de nek (niet het ijzerdraadje) en/of het handvat van het borsteltje om de juiste hoek te maken.

Voor een meer complete reiniging kun je vóór het reinigen een druppel Interprox®-tandgel op het interdentale borsteltje aanbrengen. Deze gel dringt dieper in de interdentale ruimte, waardoor tandvleesontstekingen en cariës voorkomen kunnen worden.

borsteltje

Kwaliteit en duurzaamheid

Interprox interdentale borstels zijn voorzien van de ISO-norm 16409. Deze norm garandeert de kwaliteit en duurzaamheid van de borstels.

 • IJzerdraad met een plastic coating, vermijdt gevoeligheid voor metaal en beschermt het tandvlees maar ook tandheelkundige implantaten
 • Interprox interdentale borstels hebben Tynex borstelharen van hoge kwaliteit.
 • Zwarte Tynex® borstelharen van hoge kwaliteit om tandplaque te kunnen signaleren.
 • Witte Tynex® borstelharen van hoge kwaliteit om bloedingen te kunnen signaleren.

Bekijk hier het assortiment